Warzywa w jaskrawym kolorze dobre na wzrok: artykuł nr 3140
2006-08-16 11:03:56 Medycyna
Chcesz mieć sokoli wzrok - jedz warzywa w jaskrawym kolorze. Z najnowszych badań amerykańskich naukowców wynika, że jedzenie takich warzyw jak marchewka, kukurydza, brokuły i groszek procentuje w późniejszym wieku. Eksperci z Uniwersytetu Wisconsin przeprowadzili badania na grupie kobiet w wieku od 50 do 75 pięciu lat. Okazało się, że te, które w swej diecie często miały żółto-zielone warzywa miały znacznie lepszy wzrok, niż te, które jadły je tylko od czasu do czasu.
Źródło: RMF FM
Wybrane wiadomości z medycyny
- W szpitalach brakuje immunoglobuliny anty-D
- Rak atakuje, psychika sprawia problemy, lekarze wyjeżdżają za granicę
- Agata Szade szuka nowej metody walki z nowotworami
- Kleszcz mały czy duży - nic dobrego nie wróży
- Podróż do środka ludzkiego ciała - od mózgu po układ kostny
- Lek na bazie owczego mleka w walce z Alzheimerem
- Stawiam na mleko! w XIV Sejmie Dzieci i Młodzieży