Wszyscy jemy GMO


Wszyscy jemy GMO: artykuł nr 5678

2008-04-27 14:40:07 Biotechnologia

Pośrednio wszyscy Polacy jedzą żywność genetycznie modyfikowaną - stwierdził w TVN24 prof. biochemii Tomasz Twardowski. Wyjaśnił, że dodatki z transgenicznej soi znajdują się w większości produktów spożywczych.

- Koncentraty białkowe z soi modyfikowanej są dodawane do większości artykułów spożywczych, np. do kiełbasy czy jogurtów - tłumaczył prof. Tomasz Twardowski (Instytut Chemii Bioorganicznej PAN). Ale - jego zdaniem - nie stwarza to żadnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów.

Więcej na stronach tvn24.pl

Tagi: GMO w Polsce dodatki transgenicznej soi GMO strefy wolne od GMO Tomasz Twardowski

Następna strona

Poprzednia strona

Komentarze do artykułu nr 5678

i jestem zdrowa :)
~Baśka Ocena artykułu: 1(2008-04-28)

sprowadzam pomidory i ogórki GMO z Niemiec, boję się jeść te "ekologiczne warzywa" z Polski
~JKL(2008-04-28)

i jestem zdrowy. to dowodzi tego ze kawior jest smiertelnie niebezpieczny. Baska pomysl czasami zanim napiszesz.
~macoson(2008-05-22)

Twój komentarz



Wybrane wiadomości z bitechnologii