Wszyscy jemy GMO: artykuł nr 5678
2008-04-27 14:40:07 Biotechnologia
Pośrednio wszyscy Polacy jedzą żywność genetycznie modyfikowaną - stwierdził w TVN24 prof. biochemii Tomasz Twardowski. Wyjaśnił, że dodatki z transgenicznej soi znajdują się w większości produktów spożywczych.
- Koncentraty białkowe z soi modyfikowanej są dodawane do większości artykułów spożywczych, np. do kiełbasy czy jogurtów - tłumaczył prof. Tomasz Twardowski (Instytut Chemii Bioorganicznej PAN). Ale - jego zdaniem - nie stwarza to żadnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów.
Więcej na stronach tvn24.pl
Wybrane wiadomości z bitechnologii
- Atak klonów! – koło studentów zaprasza na debatę
- Natarcie mutantów
- Rada Ministrów przyjęła projekt ustawy - Prawo o organizmach ... GMO
- Konkurs Najlepszy Projekt - Bioinnowacje 2009
- Raport: Ekonomiczny
- Biopaliwa na rynku energetycznym w Polsce. Kosztowna alternatywa czy szansa?
- Brazylia inwestuje w biotechnologię